cestujeme

Prozatím jen po krásách naší vlasti, ale přece!

MFF Strážnice a Jeníčkův pokus o košt.
Neúspěšný.

Po nedávném výletě na Mezinárodní folklorní festival ve Strážnici, kde jsme si to mimochodem skvěle užili, jsme s kamarády vyrazili na naši oblíbenou Pálavu. Po dlouhé době regulérní dovolená na celé čtyři dny, hurá! Celý týden jsem se těšila na odjezd, jak si vše dopředu připravím a sbalím a vyrazíme už brzo ráno, ať co nejvíc užijem a ono ouha! Náraz na realitu!

Dva Špunti.
"A nemůže to spadnout?"
"Neboj, ten je tu už stovky let a další stovky ještě bude... Doufám."

Celej týden jsme byli tak moc vyšťavení, že jsme odpadávali do postele kolem dvanácté s myšlenkou, že nic (natož balení) není hotovo, ale zítra už MUSÍME. Takže jak to dopadlo si můžete domyslet.
Čtvrtek se pro mne začal Svátkovým zburcováním, že musí jet k zubařce, protože má zaplatit pokutu za prohlídku, na kterou se nedostavil. Cože? Kdože? Kolikže? Rovných děvět set. Chce se mi padnout zpátky do komatu. O hodinu později přijíždí od zubařky s informací, že nám "trošku" naboural auto a že utekl pes. Chytají mě mrákoty, takže Svátek vyráží hledat psa, ať můžem vyjet a já místo balení pacifikuju oba naše hříbky. Shrnu to - vyrazili jsme ve tři odpoledne směr Horní Věstonice a já to považuju za úspěch!

"Maminko, fouká!"

Samotná dovolená byla oproti úvodnímu dni skvělá. Prostě jako jakákoli opravdová dovolená pro matku na mateřské :). Vyrazili jsme na Martinku, zkontrolovali slavný Špunt, jestli pořád drží, zrevidovali dětská hřiště, prošli se kolem Novomlýnských nádrží a dostalo se i na bazén za domem. V den odjezdu jsme si vyšlápli z Pavlova na hřeben Děvína a posvačili ve zřícenině hradu Děvičky za doprovodu trampských kytar. Poté jsme sešli zpět do Pavlova, dali si dobrý oběd a zajeli na čerstvou zmrzku (www.cerstvazmrzlina.cz).
Počasí bylo nádherné, jídlo vynikající, děti unavené. Není tohle synonymum ráje?

Pojď kobyjto, já tě pomažlim!

Podařilo se nám vyčistit si hlavy (obrazně), ujasnit si po dlouhé době priority (doslova) a taky si částečně doplnit spánkový deficit.

Kromě toho jsme se naučili
- improvizovat (protože spoustu blbostí, jako třeba plíny jsme samozřejmě zapomněli)
- ignorovat třistadvacáté AU a MAMÍ/TATÍ
- překonávat sami sebe a vyškrabat zbytky sil při výšlapu do 300 metrového převýšení s kočárem
- vnímat své okolí v úhlu 360° protože některý z potomků byl stále na útěku
- naopak totálně vypnout.

Nutno říct, že cestování s dětmi přicházíme na chuť, takže holt nebude plot, ale nejspíš další cesta.

P.S.: Po příjezdu na nás doma čekalo překvápko v podobě čtyř krásných koťátek, takže o další zábavné příspěvky je postaráno :)




Komentáře