tipy pro knihomoly - Welcome to the Museum

Blíží se školní rok, a tak nezaškodí školákům trochu provětrat knihovničku. My na to sice máme ještě času dost, ale knihy ze série Welcome to the Museum byly v tak skvělém výprodeji, že ji prostě nešlo odolat. Ono se to (snad) neztratí. A knihy jsou tak jedinečně a krásně zpracované, že si je tajně prohlíží i Svátek. A to je jinak zásadní nečtenář :).



Kniha Animalium je uvedena stromem života a provede vás muzeem zvířat od bezobratlých až po slony, velryby a žirafy. Tvorečci jsou detailně zobrazeni, takže reálně v knize má luční koník rozměr středního morčete :). Navíc je ke každému vyobrazení podrobný popis tvora a popis jeho zvláštností.

Ilustrátorka Katie Scott má na svém kontě velkou část série Welcome to the Museum - obdivovat od ní můžete díla Botanicum, Story of Life - Evolution a samozřejmě také Animalium. Kniha Historium byla již ilustrována neméně talentovaným Richardem Wilkinsonem. Je tedy nasnadě postupně pořídit celou sérii, protože jeden díl je vyvedenější než druhý.

Nakladatelství Albatros plánuje (podle všeho nepozměněné) české vydání na 23.10.2017 za necelé čtyři sta korun. My pořídili nepoměrně levněji na Amazonu.



Další velkolepé dílko z dílny Katie Scott je zmíněný Evolution. Není ve formě klasické knihy ve které lze listovat ale je vydána jako leporelo v tvrdé knižní vazbě. Samotný obsah je na poměrně měkkém papíře, takže mladším dítkám doporučit nelze. Nicméně samotné vyvedení ilustrací je opět skvostné. Do nejmenších detailů jsou zde vykresleny sasanky, medůzy, vážky, dinosauři, mravenec, nebo i Homo Habilis. Za mě ideální pomůcka pro děti na prvním stupni. Zatímco Animalium má rozměry opravdu obří, Story of Life je jen o něco málo rozměrnější než klasická A4ka, takže se pohodlně vejde do tašky.












Komentáře