Prostor pro knihu: workshop a prezentace Alfabety

Dnes odpoledne jsme si udělali brněnskou pohodičku. Hodili jsme s Eliáškem lístek do urny, vyzvedla jsem Janečka ve školce a vyrazili jsme do centra za tátou. Prošli jsme se, pojezdili šalinou, dali jídlo a zakotvili v Moravské galerii u Patrika Antczaka.

Zcela netradičně jsme dorazili dokonce dřív než včas, takže jsme si stihli i v klidu popovídat a rozkoukat se. Prezentace byla věcná a zajímavá - věděli jste, že Alfabeta posbírala celou řádku ocenění? Mimo jiné i Zlatou stuhu za rok 2016 v kategorii Knihy pro mladší děti. A to už něco znamená.


Následný workshop si vedl Patrik sám a fakt, že zaujal i ty největší divochy (tedy naše děti), mluví za vše. Celé akci vládla příjemná a milá atmosféra a my ji čerpali plnými doušky. Děti stříhaly, kreslily, provlékaly, patlaly lepidlo do hlav svých kamarádů, mačkaly, rozhazovaly a všemožně divočily. Taková páteční pohodička. Když ale byli špunti v nejlepším, nastal nejvyšší čas je vyhnat do stálých expozic nového a moderního umění. Největší úspěch sklidila nerezová megaskluzavka a opravdu moc příjemná herna plná nádherných knížek. Nadšení jsme naštěstí nebyli jen my dospělí :).

Na neděli máme naplánovanou návštěvu experimentální výstavy Paneland v rámci Rodinného odpoledne na sídlišti. Prý se bude hrát Krvavé koleno, a Honzo vstávej - to si přece nemůžete nechat ujít!









Komentáře